Clipersi uvjerljivi protiv Celticsa, Cavsi iznenadili Raptorse, noć obilježili Ibaka i Chriss

NBA liga

Clipersi uvjerljivi protiv Celticsa, Cavsi iznenadili Raptorse, noć obilježili Ibaka i Chriss

Šest utakmica NBA lige odigrano je u noći sa ponedjeljka na utorak, a najzanimljivije je svakako bilo u Quicken Loans Areni gdje su se sastali Cleveland Cavaliersi i Toronto Raptorsi. 

Cavsi su iznenađujuće slavili sa 126:101, a susretu su, kao i čitavu noć, obilježili Serge Ibaka i Marquese Chriss. Njih dvojica su u jednom trenutku imali pravi fajt na terenu, a epilog je isključenje za obojicu. Sigurno da ih nakon ovog očekuju žestoke kazne od rukovodstva NBA lige.

Inače, najefikasniji na ovom susretu je bio Sexton koji je ubacio 28 poena, dok je kod Toronta Leonard zabilježio 25 koševa uz devet skokova.

Od ostalih rezultata izdvojit ćemo domaću pobjedu Houstona protiv Charlotte Hornetsa. Rocketsi su slavili sa 118:106. Pobjedu je ostvarila i ekipa Oklahoma City Thundera koja je bila bolja u gostima od Utah Jazza sa 98:89. Los Angeles Clippersi su bili uvjerljivi na domaćem parketu protiv Boston Celticsa sa 140:119.

Ostali rezultati:

Washington - Sacramento 121:115

Brooklyn - Detroit 103:75

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi