Clippersi otežali situaciju Lakersima

NBA liga

Clippersi otežali situaciju Lakersima

Edmir Škorić

Clippersi su u derbiju Los Angelesa savladali Lakerse sa 109:95 i tako su uspjeli prvi put u povijesti da dobiju seriju protiv gradskih rivala.

Clippersi su dobili i četvrti međusobni duel sa Lakersima, koje su savladali sa 109:95. Vodili su ih Chris Paul i Blake Griffin, koji su ubacili po 24 poena. Paul je imao 12 asistencija, 5 skokova i 3 ukradene lopte, a Griffini, koji je gađao 8 od 18 iz igre, imao je 12 skokova i 5 asistencija.

 

Jamal Crafford je dodao 20 poena. Lakersi su sebi zakomplikovali stvari kada je u pitanju plasman u play-off, jer sada imaju identičan skor kao i Utah Jazz, s tim da "jezeraše" imaju slabiji učinak u međusobnim duelima (2:1 za Utah).

 

Po 25 poena za Lakerse su postigli Kobe Bryant i Dwight Howard, a Kobe je dodao jođ 10 asistencija i 7 skokova. Pau Gasol je ubacio 12 poena uz 13 skokova i 8 asistencija. 

 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.