Clippersi se riješili Davisa

Clippersi se riješili Davisa

Odlični play LA Clippersa Baron Davis prešao je u redove najlošije momčadi lige Cleveland Cavaliersa, dok je u suprotnom smjeru otišao mladi i sve bolji Mo Williams.

Pored Davisa Cleveland je dobio izbor prve runde drafta, dok je u Clipperse otišao Jamario Moon. Mora se priznati da su ovim tradeom svi zadovoljni osim Barona Davisa koji će imati težak zadatak da iz kome probudi katastrofalne Cavse.

Clippersi su se pod svaku cijenu željeli riješiti Barona, kako zbog njegovih godina tako i zbog visine plate. Naime, Davis je s Clippersima imao ugovor na još dvije sezone vrijedan 28 miliona dolara, a samo u ovoj sezoni njegova plata iznosi 13 miliona dolara.

Sada su dobili Mo Williamsa, koji je mlađi, a ima ugovor vrijedan 9.3 miliona dolara. Williams će imati veliku priliku da pored sjajnih mladića Blakea Griffina i Erica Gordona još više napreduje u karijeri i donese Clippersima dosta slavlja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije