Clippersi uz dosta muke savladali Hornetse, Warriorsi bolji od Pelicansa

Novi mečevi u NBA ligi

Clippersi uz dosta muke savladali Hornetse, Warriorsi bolji od Pelicansa

E. Čaušević

Košarkaši LA Clippersa sinoć su na svom parketu savladali Charlotte Hornetse sa 111:96 i tako upisali treću pobjedu ove sezone.

Clippersi su još jednom pokazali svoju snagu, ali su protiv Hornetsa do pobjede došli teže nego što se to očekivalo. Hornetsi su pružili jako dobar otpor tokom cijele utakmice, ali su posustali u samoj završnici, te na kraju upisali treći poraz ove sezone.

Jasno je da su Clippersi jedni od velikih favorita za titulu ove sezone i zbog toga se od njih mnogo očekuje u svakom meču. Iako sinoć nisu briljirali uspjeli su da dođu do pobjede rezultatom 111:96.

Clipperse je do pobjede vodio Kawhi Leonard koji je ubacio 30 poena, te je dodao sedam skokova i šest asistencija. Pored njega istakao se Lou Williams sa 23 poena. U ekipi Hornetsa istakao se Terry Rozier koji je ubacio 17 poena.

U još jednoj zanimljivoj utakmici Golden State Warriorsi su sa 134:123 pobijedili New Orleans Pelicanse. Warriorse je do pobjede vodio Curry sa 26 poena i 11 skokova, a D'Angelo Russell je ubacio 24 poena.

Treba istaći da su do treće pobjede ove sezone stigli i aktuelni prvaci Toronto Raptorsi koji su pobijedili Orlando Magic sa 104: 95. Toronto je do nove pobjede vodio Kyle Lowry koji je ubacio 26 poena, a Pascal Siakam je dodao dva poena manje.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi