Collison se povukao: Još volim košarku, ali vjera mi je važnija

Playmaker okončao košarkašku karijeru

Collison se povukao: Još volim košarku, ali vjera mi je važnija

Darren Collison je prošle dvije sezone proveo u dresu Indiana Pacersa. Bio je to Collisonov drugi "mandat" u Pacersima - dosta uspješan.

U pomenutom periodu je bio starter u 145 utakmica, a u sezoni 2017/2018 je bio najbolji u NBA ligi kada je procenat za tri poena u pitanju (46.8%).

Jasno je da je Collison imao još bar dvije-tri godine NBA košarke pred sobom, ali se ovaj 31-godišnjak odlučio povući.

Nakon što je odradio svoj dvogodišnji ugovor sa Pacersima, Collison nije ušao u pregovore o novom, već je otvorenim pismom saopštio da se oprašta od profesionalne košarke.

"Iako još uvijek volim košarku, znam da ima važnijih stvari, a to su moja porodica i moja vjera. Ja sam jedan od Jehovinih svjedoka i vjera mi znači sve. Toliko uživam u volontiranju i pomaganju ljudima širom svijeta. Taj užitak se ne može porediti ni sa čim drugim", izjavio je sada već bivši NBA playmeker, pa nastavio:

"Izuzetno cijenim prijateljstva koja sam stekao sa svojim saigračima, trenerima, osobljem. Cijenit ću ih dok sam živ. Igrači poput Victora Oladipa, Russella Westbrooka, Kevina Duranta, Kyriea Irvinga, Chrisa Paula, Stephena Curryja, Dwyanea Wadea i LeBrona Jamesa su imali veliku uticaj na mene kada je u pitanju košarka na najvišem nivou. Sa onima koje sam pomenuo imam ili blisko prijateljstvo ili su me inspirisali da radim još napornije..."

Inače, Collison je draftovan 2009. godine i NBA karijeru je počeo u New Orleansu. Godinu kasnije je prvo put obukao dres Pacersa. Njegov prvi "mandat" u Pacersima je također trajao dvije godine, da bi nakon toga bio član Dallas Mavericksa, Los Angeles Clippersa i Sacramento Kingsa prije nego što se 2017. vratio u Pacarse.

Top Komentari

Bulwyf
Koja budala...
1 8
Hep333k
Zastrasujuce koliko ljudi u 21. vijeku vjeruje u bajke.
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije