Cousins kažnjen jer ne može da šuti

Dobio kaznu

Cousins kažnjen jer ne može da šuti

Edmir Škorić

Nova zvijezda New Orleans Pelicansa DeMarcus Cousins kažnjen je od strane vodstva NBA lige.

Cousins je sredinom februara trejdovan u New Orleans, pa je nakon šest godina napustio Sacramento Kingse. On se pridružio Anthonyju Davisu, pa Pelicansi sada imaju strašan duo pod košem.

Američki centar je u nedjelju i ponedjeljak u mečevima protiv Los Angeles Lakersa i Utah Jazza zbog 'neprimjerenog jezika usmjerenog navijačima' kažnjen sa 50.000 dolara.

Cousins je tip igrača koji voli da prigovori, a ovaj put se zamjerio navijačima s tribina i bilo je jasno da će uslijediti novčana kazna. 

Ove sezone Cousins je na prosjeku od 28 poena uz 11 skokova i trebao bi u budućnosti da se pokaže kao veliko pojačanje tima iz New Orleansa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi