Crna mamba odvela Lakerse do pobjede nad Mavsima

Kobe prešao brojku od 31.000 poena

Crna mamba odvela Lakerse do pobjede nad Mavsima

Midhat Šljivak

Košarkaši Los Angeles Lakersa savladali su večeras u American Airlines Centru u Dallasu domaće Maverickse rezultatom 103:99.


Tim iz Los Angelesa je dobro otvorio utakmicu i vodili su do sredine prve četvrtine kada Mavsi serijom od 6:0 dolaze do 15:12. Iako su Lakersi i nakon toga većim dijelom prve dionice imali prednost, Dallas je imao prednost od tri poena 30:27 nakon prvih 12 minuta igre.

Lakersi su u drugoj četvrtini preuzeli ponovo prednost. Konstanto su vodili, a najveća prednost je bila šest poena 53:47. Ipak, Dallas ponovo bolje odigrava završnicu, te se na poluvrijeme otišlo neriješenim rezultatom 54:54.

Oba tima imala su periode dobre i loše igre u trećoj četvrtini. Dallas je imao najviše pet poena prednosti, ali su Lakersi uspjeli okrenuti tu prednost, te su uzdanjih 12 minuta ušli sa četiri poena prednosti 79:75.

Mavsi su uspjeli preuzeti minimalno vodstvo u zadnjoj dionici, ali se u završne četiri minute ušlo neriješenim rezultatom 90:90.  Kobe Bryant je potom preuzeo sve u svoje ruke, te su Lakersi na minut do kraja imali četiri razlike 99:95.

Potom je uslijedio šuterski obračun Kobea i Dirka Nowitzkog u finišu susreta, a World Peace je pogodio jedno bacanje na 16 sekundi do kraja, da bi Mayo promašio trojku za izjednačenje. Pobjedu Lakersa potvrdio je Kobe Bryant poenom sa bacanja za 103:99.

Kobe je u ovom susretu prešao brojku od 31.000 poena, a u ovom susretu je ubacio 38 poena, te je imao 12 skokova i sedam asistencija. Za Mavse Dirk Nowitzki je odigrao najbolju utakmicu sezone sa 30 poena i 13 skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.