Crni vikend bh. internacionalaca
Emir Preldžić, jedan od bolji u timu Fenera

Košarkaško prvenstvo Turske

Crni vikend bh. internacionalaca

Bh. internacionalci u turskoj košarkaškoj ligi neće po dobrom pamtiti ovaj vikend. Poraze su doživjeli Bogdan Tanjević i Emir Preldžić sa Fenerbahčeom, te Kenan Bajramović (Turk Telekom).

Iako se očekivala relativno lagana pobjeda «kanarinaca» nad Banvitom to se nije dogodilo. Gosti su vodili većim dijelom susreta mada je Giriček u zadnjem minuta donio vodstvo svom timu (81:80).

No, za veliko iznenađenje pobrinuo se Conar Topoglu čiji su koševi za 82:81 bili posljednji na susretu. U pobjedničkom sastavu bolji od ostalih bio je Crispin koji je postigao 28 poena. Devet koševa, 6 skokova i 4 asistencije dodao je i Lance Williams, bivši Bosnin košarkaš. U Feneru je Giriček sa 15 ubačaja bio prvi strijelac. Preldžić je dodao 13, dok Damir Mršić zbog povrede nije igrao.

Iznenađenje je priredila Darussafaka koja je u Ankari nadigrala Turk Telekom (77:73). Bajramović je meč završio sa 10 koševa i 4 skoka, a prvo ime i junak trijumfa bio je Banks (15 p, 5 sk.)

Rezultati subotnjih mečeva: Efes-CASA TED 106:67, Türk Telekom - D.Şafaka 73:77, F.Bahçe Ülker- Banvit 81:82, Kepez Bld - P. Karşıyaka 78:76, Beşiktaş - Selçuk Ünv 90:83, Mersin BŞB-Erdemir 79:83.

Poredak
1. Efes Pilsen 23-2, Türk Telekom 19-6, F.Bahçe Ülker 18-7, G.S Cafecrown 18-7, BJK ColaTurka 14-11, Antalya BŞB 14-11, Mersin BŞB 13-12...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.