Crvena Zvezda bez šansi kod Lokomotive Kuban

Euroliga, 12. kolo

Crvena Zvezda bez šansi kod Lokomotive Kuban

Košarkaši Crvene Zvezde poraženi su večeras na gostovanjnu kod Lokomotive iz Kubana rezultatom 86:62 u okviru 12. kola drugog kruga Eurolige.

Domaći košarkaši su na idealan način iskoristili umor košarkaša Zvezde koji su sredinom sedmice imali jako teško gostovanje kod Cedevite u okviru ABA lige. Povela je Lokomotiva na samom startu meča te su prvu dionicu završili sa prednošću 19:15.

Druga četvrtina nastavljena je u istom ritmu pa je Lokomotiva na poluvrijeme otišla sa plus deset (45:35).

Nastavak meča donosi sličnu priču u kojoj je Lokomotiva upisala sigurnu pobjedu te se plasirala u četvrtfinale Eurolige dva kola prije kraja drugog kruga.

S druge strane, Zvezdi za takav uspjeh fali još jedna pobjeda, ali bi do drugog kruga mogli već sutra ukoliko Unicaja pobijedi Efes.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Najefikasniji kod domaćih bili su Singleton i Randolph sa po 17 poena, dok je kod Zvezde Gudurić ubacio 13 koševa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi