Crvena Zvezda dobila svog NBA igrača

Crvena Zvezda dobila svog NBA igrača

Midhat Šljivak


Adam Morrison, ime koje je istinskim ljubiteljima košarke veoma dobro poznato, novi je igrač Crvene Zvezde Beograd.

Morrison je nekadašnja velika zvijezda Gonzaga univerziteta, a u NBA ligu je došao 2006. godine, kada su ga kao treći pick birali Charlotte Bobcatsi.

Sjajni 203 cmi visoki šuter ipak nije nikada opravdao svoj veliki potencijal, pa je prošle dvije sezone presjedio na klupi LA Lakersa, bilježivši minute na kapaljku.

Morrsion je daleko bolje igre pokazivao u Charlotteu, a za prethodnih pet sezona u najjačoj ligi svijeta prosječno je bilježio 7,5 poena po meču.

Zvezda je sa 27-godišnjim košarkašem potpisala jednogodišnji ugovor, a isti će biti prekinut ukoliko dođe do okončanja lock-outa u NBA ligi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti