Crvena zvezda lako do pobjede u Zagrebu

Pretposljednje kolo ABA lige

Crvena zvezda lako do pobjede u Zagrebu

D. Vejo

U pretposljednjem kolu ABA lige, košarkaši Crvene zvezde savladali su ekipu Cibone u Zagrebu rezultatom 83:94, po četvrtinama je bilo 17:24, 29:26, 22:25 i 15:19. Ovom pobjedom košarkaši crveno-bijelih su napravili novi korak ka plej-ofu.

Trka za drugu startnu poziciju u ABA ligi i pred plej-of između Zvezde i Cedevite uveliko je počela. Prije ovog kola oba tima su imala 18 pobjeda i šest poraza. Novom pobjedom, izabranici trenera Dejana Radonjića ostvarili su 19 trijumf u sezoni.

Međutim, još uvijek nije sve gotovo. Budnim oko čelnici kluba i igrači Crvene zvezde prate dešavanja na večerašnjem meču između Partizana i Cedevite koja im je glavni konkurent za drugu poziciju.

Tokom čitavog meča, Beograđani su igrali bolje. Prvi period meča pripao je crveno-bijelima koji su kvalitetnim napadom i sjajnom odbranom gušili napade protivnika i tako sebi stvarali kontre.

Druga dionica meča prošla je u znaku domaćeg sastava. Pred kraj prvog poluvremena, trojkama Siriščevića Cibona postiže sjajnih 29 poena. Sa druge strane, kod gostujuće ekipe trojkama je parirao Branko Lazić.

Drugo poluvrijeme ponovilo je istu sliku kao s početka meča. Qinci Miller imao je svoj šou u nastavku. Sjajnim potezima Amerikanac je prelomio gostujući sastav i tako kao najefikasniji igrač gostujućeg sastava donio pobjedu svom timu.

Već pomenuti Miller bio je najzapaženiji u sastavu gostujućeg tima sa 18 poena i deset skokova, dok je to u ekipi Cibone bio Florens sa 20 postignutih koševa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi