Nedović se vratio u staro jato

Nakon deset godina

Nedović se vratio u staro jato · Zvanično

Haris Zilić

Ozvaničen je prvi zvučan transfer u ABA liga.

Dres Crvene zvezde od naredne sezone nosit će iskusni Nemanja Nedović (31).

Za Nedovića će to biti povratak među crveno-bele nakon deset godina.

OFFICIAL: After 10 long years, Nemanja Nedović has returned to KK Crvena zvezda. ✍️ Welcome back to AdmiralBet #ABALiga, Nemanja! 🤗 Read more at: aba.tips/zo8.

Posted by AdmiralBet ABA League on Thursday, July 7, 2022

Pomenuti košarkaš je dres tima iz Beograda nosio u periodu od 2008- do 2012. godine, a nakon toga je otišao na NBA draft gdje je u prvoj rundi drafta 2013. godine izabran kao 30. pick od strane Phoenix Sunsa.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Oprobao se u Golden State Warriorsima bez puno uspjeha i onda se vratio u Evropu gdje je briljirao u dresu Valencije, Milana, Panathinaikosa.

Njegov povratak svakako će biti od velikog značaja za Crvenu zvezdu koju očekuju zazovi u ABA ligi i Euroligi naredne sezone.

Top Komentari

MehoS
Bravo?
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi