Crvena Zvezda ostvarila pobjedu, Partizan prijeti istupanjem iz lige
Crvena Zvezda ostvarila je pobjedu protiv Partizana u prvoj utakmici finala prvenstva Srbije

Ponovo je košarkaša potisnuta u drugi plan

Crvena Zvezda ostvarila pobjedu, Partizan prijeti istupanjem iz lige

E. Dindić

Predsjednik Partizana Ostoja Mijailović nakon večerašnjeg poraza od Crvene Zvezde u prvoj utakmici finala Superlige Srbije iznio je svoje mišljenje o tom susretu na društvenim mrežama. 

Crvena Zvezda slavila je protiv Partizana rezultatom 98:94 i povela sa 1:0 u seriji. Meč su obilježila brojna isključenja, uglavnom zbog pet ličnih grešaka, ali i dvije tehničke koje je dobio trener Partizana Andrea Trinchieri.

Mijailović je istakao da večerašnja  utakmica bila skandalozna u svakom smislu te riječi.

"Partizan ne dozvoljava da njegovi košarkaši i trener budu izloženi stvarima koje nemaju veze sa sportom. Učinićemo sve da ih od skandala poput večerašnje utakmice zaštitimo. Već ujutro imamo sastanak na kojem ćemo najozbiljnije razmotriti ima li smisla nastaviti učešće u ovakvoj ligi", napisao je Mijailović.

U srijedu bi Partizan trebao da ugosti Crvenu Zvezdu u drugoj utakmici, ali sada je odigravanje te iste dovedeno pod veliki znak pitanja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi