Crvena zvezda se opet poigrala s Partizanom

Pobjeda u finalu Kupa Radivoja Koraća

Crvena zvezda se opet poigrala s Partizanom

A. Čaušević

Crvena zvezda je u finalu Kupa Radivoja Koraća ostvarila rutinsku pobjedu nad Partizanom rezultatom 85:68. 

Crveno-beli su već na startu poveli 10:0 te su na taj način najavili u kojem smjeru će ići ovaj meč. Na kraju su prvu dionicu završili sa +7 (20:13).

U drugoj i trećoj dionici je prednost samo rasla. Na staru drugog dijela prvak ABA lige je imao čak 23 poena prednosti (23:30).

Posljednjih deset minuta je bilo rutinsko odrađivanje posla u kojem Zvezda u niti jednom trenutku nije dopustila svom najvećem rivalu da ima rezultatsku prednost.

Najefikasniji na meču je bio košarkaš Partizana Lessort sa 19 poena, kod Crvene zvezde su se istakli Kalinić sa 18 te Hollins sa 15 poena.

Inače, Crvenoj zvezdi je ovo 11. trofej Kupa Radivoja Koraća u klupskoj historiji te drugi u nizu.

Ovo je bio drugi put ove sezone da Crvena zvezda Partizan pobjeđuje s dvocifrenom prednošću jer je i u ABA ligi slavila 71:56. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti