Partizan ostvario najveću pobjedu u historiji ABA lige!

Split se obrukao u Beogradu

Partizan ostvario najveću pobjedu u historiji ABA lige!

E. Ganibegović

Partizan je večeras u 15. kolu regionalne ABA lige savladao Split s nevjerovatnih 109:49.

U prvoj četvrtini ovog duela Split se donekle i držao, s obzirom na to da je beogradski tim imao prednost od "samo" 17:12. 

Međutim, u drugoj dionici hrvatski tim je ubacio samo pet poena i na poluvrijeme je Partizan otišao s prednošću od 51:17 i već tada je pitanje oko pobjednika bilo riješeno.

U drugom poluvremenu prednost Beograđana samo je rasla i na kraju je upisana najuvjerljivija pobjeda u historiji ABA lige.

Do sada je rekord držala Cedevita kada je 2016. godine savladala Zadar 58 poena razlike, 120:62.

Treba reći i to da je Split stigao desetkovan na ovo gostovanje sa samo osam igrača, pa im je to sigurno olakšavajuća okolnost.

Oglasi

Sedam košarkaša domaćeg tima ubacilo je dvocifren broj poena, a kod Splita samo jedan - Shorter. Sani Čampara ubacio je samo tri poena i to sve s linije slobodnih bacanja.

Partiztan je trenutno drugi na tabeli s 26 bodova, bodom manje od prvoplasirane Crvene Zvezde, dok je Split na pretposljednjem, 13. mjestu, sa 17 bodova koliko imaju i Mega Basket i posljednjeplasirana Krka.

U narednom kolu Partizan gostuje kod Studentskog Centra, dok Split dočekuje Budućnost.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

ABA liga, 15. kolo:

Partizan 109:59 Split (17:12, 34:5, 32:21, 26:11)

Top Komentari

Dugi
109-59=50, po vasem je 50 vise nego 58. Svasta!
0 4
Lewa_9
Partizan, pa Djokovic, pa Crvena Zvezda, pa Backa Topola, pa nacionalni stadion u Beogradu. Vi samo o yebenoj genocidnoj Smrdiji pisete 24/7
3 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi