Crvena zvezda pobijedila Panathinaikos
Prva pobjeda Beograđana pod vodstvom novog/starog trenera Dejana Radonjića

Prva pobjeda pod vodstvom Dejana Radonjića

Crvena zvezda pobijedila Panathinaikos

Košarkaši Crvene zvezde ostvarili su pobjedu u 17. kolu Eurolige nad Panathinaikosom rezultatom 74:71. 

Bil je ovo izuzetno važna pobjeda za beogradski tim koji je ostvario prvu pobjedu pod vodstvom novog/starog trenera Dejana Radonjića.

Nakon katastrofe u Laktašima protiv bh. prvaka Igokee i lišeni usluga najboljeg igrača Jordana Loyda koji se oporavlja od koronavirusa 'crveno-bijeli' nisu bili favoriti u ovom susretu. Međutim, Zvezda je od samog početka iznenadila Panathinaikos odličnom obranom i velikom energijom pa su tako Beograđani već u ranijoj fazi susreta došli do osjetnije prednosti. Gosti se do pred sami kraj nisu uspjeli prilagoditi na agresivnu igru Crvene zvezde a i kada su uspjeli, bilo je kasno da se izvede preokret iako su u posljednjim minutama Grci uspjeli zaprijetiti ali snage za preokret nije bilo.

U odsustvu Loyda odgovornost su na sebe preuzeli Corey Walden koji je ubacio 17 poena i novopridošli playmaker Quino Colom koji je dodao 13 koševa. Grke je s 20 poena predvodio Papapetrou dok je Zvezdino dijete Nemanja Nedović ubacio 16 koševa. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi