Landry Nnoko i službeno košarkaš Crvene zvezde
Foto: EPA

Ugovor ponovo aktiviran

Landry Nnoko i službeno košarkaš Crvene zvezde

Kamerunski centar Landry Nnoko i zvanično je u petak postao košarkaš Crvene zvezde, potvrdio je klub sa Malog Kalemegdana.

Ugovor sa 26-godišnjim košarkašem, koji je proteklog ljeta iz Albe došao u Zvezdu, ali zbog zdravstvenih problema nije se dugo zadržao, i zvanično je ponovo aktiviran.

„Nnoko je u prethodnom periodu na najprestižnijoj klinici u SAD “Mayo Clinic Rochester” sanirao zdravstveni problem i nakon detaljnih i rigoroznih pregleda, dobio dozvolu od najeminentijih svjetskih i domaćih doktora da se ponovo bavi profesionalnim sportom bez ikakvih ograničenja. Dolaskom Nnoka Crvena zvezda je dobila ogromno pojačanje i veliki kvalitet na poziciji pet,“ navode crveno-bijeli.

Snažni centar je na Kalemegdan došao na insistiranje sada već bivšeg trenera Saše Obradovića, a dolaskom Nnoka izvesno je da će srpski klub napustiti Emmanuel Terry. Kamerunac iza sebe ima dvije sezone u Albi, a u protekloj je bilježio 8.7 poena i 5.8 skokova u Euroligi i 10.3 poena i 6 skokova i po asistenciju i blokadu u Bundesligi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti