Crvena zvezda pojačala reket

Lessort potpisao za crveno-bijele

Crvena zvezda pojačala reket

D. Rakanović

Francuski centar Mathias Lessort karijeru će nastaviti u Crvenoj zvezdi. 

On je sa crveno-bijelima potpisao ugovor na tri godine.

Jedan od najtalentovanijih mladih igrača u Evropi na poziciji krilnog centra i centra, stiže među crveno-bele iz francuskog Nanttera za koji je igrao prošle sezone.

Lessort je poreklom sa Martiniquea, svoju karijeru gradio je u Francuskoj igrajući za ekipe Elan Chalona i Nanterrea, sa kojim je osvojio FIBA Europe Cup, kup Framcisle, a takođe je igrajući za taj tim dobio i nagradu za najboljeg „šestog igrača" francuske lige uz skoro 11 poena i sedam skokova po utakmici.

Lessorta je na posljednjem draftu izabrala je ekipa Philadelphij 76ers u drugoj rundi. Za "Sixerse" je nastupao na ljetnjoj ligi. 

Odlikuju ga izuzetne fizičke predispozicije i velika snaga. Visok je 206 cm i težak 110 kilograma, i svojim dolaskom još više će osnažiti igru Crvene zvezde u reketu.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti