Crvena zvezda poslala Čovića i Kuzmića u FMP
EPA

Stigla zvanična potvrda

Crvena zvezda poslala Čovića i Kuzmića u FMP

Iz Crvene zvezde saopštili su kako će Filip Čović i Ognjen Kuzmić sezonu završiti u FMP-u.

Ovaj dvojac prethodnih mjeseci nije imao najbolji status u Crvenoj zvezdi, a kako bi se vratili u prepoznatljivu formu odlučeno je da ostatak sezone provedu na posudbi.

Potvrdili su to i crveno-bijeli, navodeći da će Čović i Kuzmić pravo nastupa za FMP imati već na predstojećem finalnom turniru Kupa Radivoja Koraća u Nišu.

"Kuzmić je prošlog ljeta doživio tešku povredu, a u FMP-u kroz kontinuirani trening i ritam oporavka (koji nije mogao da se osigura u vrlo napornom kalendaru, uz igranje utakmica u četiri takmičenja i stalna putovanja) pokušat će da se vrati u prepoznatljivu formu koja ga je krasila prethodnih godina i učinila jednim od najboljih centara u Evropi", stoji, između ostalog, u saopštenju Crvene zvezde.

Podsjetimo, FMP u četvrtfinalu igra protiv Dinamika, a ukoliko uspije slaviti i izboriti polufinale, čeka ga vrlo vjerovatno Partizan koji ne bi trebao imati problema sa čačanskim Borcem.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi