Crvena Zvezda potpisala mladog Aleksu Uskokovića

Četverogodišnji ugovor za 21-godišnjaka

Crvena Zvezda potpisala mladog Aleksu Uskokovića

Crvena Zvezda potpisala je ugovor sa svojim perspektivnim bekom Aleksom Uskokovićem.

Nakon što je Saša Obradović nedavno potpisao još jednog mladog i perspektivnog košarkaša i još jednog Aleksu (Radanova), beogradski euroligaš osvježio je svoj roster s još jednim talentiranim košarkašem.

Uskoković već dvije godine igra ozbiljnu seniorsku košarku jer je u proteklom periodu bio članom FMP-a gdje je imao solidnu minutažu, posebno u protekloj sezoni. Sa svojih 190 cm pokriva obje bekovske pozicije a 2016 bio je s Borišom Simanićem i upravo Radanovom najznačajniji igrač juniorskog sastava Crvene Zvezde koja je igrača finale juniorske Eurolige u kojem je poražena od Barcelone. 

Također, bio je kapetan U-18 selekcije reprezentacije Srbije koja je 2017. odnijela naslov europskog prvaka. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi