Lorenzo Brown napustio Crvenu Zvezdu i pojačao Fenerbahce

Igor Kokoškov pojačava ekipu

Lorenzo Brown napustio Crvenu Zvezdu i pojačao Fenerbahce

Američki playmaker Lorenzo Brown novi je košarkaš istanbulskog Fenerbahcea. 

Prethodnih dana nagađalo se dosta o novoj destinaciji prošlosezonskog organizatora igre beogradske Crvene Zvezde a sada je jasno da su Igor Kokoškov i Fener bili najuporniji i najkonkretniji. 

Novi trener istanbulske ekipe, a ujedno i izbornik reprezentacije Srbije Igor Kokoškov veoma poštuje ovog Amerikanca, a ugovor o suradnji je ozvaničen i Brown je predstavljen navijačima putem socijalnih mreža.

Lorenzo Brown očekivao je konkretnu ponudu iz NBA lige pa kad se to izjalovilo pristao je na transfer u jaki euroligaški tim. U Crvenoj Zvezdi bilježio je 12,3 koša po utakmici uz 5,9 asistencija i 3,3 skoka. 

Potražite više informacija na temu Super Ligi:

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi