Crvena Zvezda preko Andorre do treće pobjede u Eurocupu
Foto: telegraf.rs. Joe Ragland vodio je Crvenu Zvezdu do savršenih 3-0 u Eurocupu sa 24 poena protiv Andorre.

Sjajna sezona "crveno-belih" se nastavlja

Crvena Zvezda preko Andorre do treće pobjede u Eurocupu

Beogradska Crvena Zvezda nastavila je s nizom neporaženosti u ovoj sezoni kako u ABA ligi, tako i u Eurocupu. Večeras su Beograđani u odličnoj košarkaškoj predstavi savladali španjolskog prvoligaša Andorru rezultatom 85:79.

Počela je Zvezda sjajno ovaj susret izgradivši prednost u samom startu no velikom serijom potkraj prvog perioda goti su se uspjeli vratiti te čak i prvu četvrtinu riješiti u svoju korist. No konsolidirala se Zvezda u drugom periodu koji je dobila s 28:16.

Uporni gosti se nisu dali i treću četvrtinu dobili s 9 koševa prednosti potpuno otvorivši ovaj susret prije posljednjih 10 minuta. Fenomenalni Joe Ragland pobrinuo se da senzacije ne bude. Sa svoja 24 koša bio je najbolji igrač i u redovima Zvezde a tako i cijele utakmice. Faye je bio odličan sa 18 poena i 11 skokova dok je Ojo dodao 10 poena za Crvenu Zvezdu.

David Jelinek sa 18 najbolji kod Andorre, a Whittington je dodao 12. Crvena Zvezda nakon 3 kola ima savršenih 3-0 i već je na dobrom putu za osigurati drugi krug ovog natjecanja.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi