Zvezda slavila protiv Kikanovićevog Monaca

Unatoč sjajnoj partiji našeg reprezentativca Crvena Zvezda slavila u Monacu

Zvezda slavila protiv Kikanovićevog Monaca

Tešku i rovovsku ali i zlata vrijednu pobjedu izborili su košarkaši Crvene Zvezde na gostovanju u Monacu našeg reprezentativca Elmedina Kikanovića. Beograđani su unatoč sjanoj Kikanovićevoj partiji na kraju slavili 66:63 i sada imaju score 2-0 u Eurocupu.

Prva četvrtina je naslućivala laganu pobjedu Zvezde jer je završila rezultatom 17-6 za Beograđane dok su se košarkaši Monaca ipak sabrali do poluvremena na koje se otišlo sa samo pet koševa viška za Zvezdu. 

U trećoj četvrtini Monaco je sjajnom obranom Crvenu Zvezdu sveo na samo 8 poena te u zadnji period ušao s 8 koševa viška. Ipak, Perperoglu i Ragland su u posljednjoj četvrtini stvari uzeli u svoje ruke, te je Zvezda stigla i prestigla prednost domaćina od 7 razlike te na kraju zasluženo slavila jako vrijednu pobjedu.

Elmedin Kikanović bio je najbolji pojedinac susreta s 22 poena, a zbog konstantnih problema sa zapisničkim stolom u monegaškoj dvorani "Louis II" statistika s utakmice je nekompletna, a kod Zvezde su najbolji bili spomenuti dvojac Ragland i Perperoglu dok je dobru partiju pružio i Billy Baron.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi