Crvena Zvezda slavi titulu prvaka Srbije!

Billy Baron junak Zvezde

Crvena Zvezda slavi titulu prvaka Srbije!

E. Dindić

U četvrtoj utakmici finala prvenstva Superlige za košarkaše između Partizana i Crvene Zvezde vidjeli smo apsolutno sve. Na kraju pobjedu su ostvarili košarkaši Crvene Zvezde rezultatom 76:75.

Prvi period vidjeli smo dobru igru Partizana koji je ovaj period dobio rezultatom 23:16. Nastavak susreta ponudio nam je igru koš za koš pa je ovaj period završen rezultatom 19:18. Na poluvrijeme otišlo se pri rezultatu 42:34 u korist Partizana.

Treći period mnogo bolja igra Crvene Zvezde koja ovaj period dobija rezultatom 18:10. Tako nakon 30 minuta rezultat je glasio 52:52.

Četvrti period prava drama u svakom pogledu. Prvo je grom udario u dvoranu Pionir, koja je počela da prokišnjava pa je susret bio prekinut na više od pola sata. Poslije prekida igralo se koš za koš do samoga kraja. Billy Baron poveo je zadnji napad Crvene Zvezde, te na kraju sa zvukom sirene pogodio za veliko slavlje izabranika Milana Tomića.

Na kraju Crvena Zvezda  slavi veliku pobjedu rezultatom 76:75. 

Najefikasniji u pobjedničkom sastavu bili su Billy Baron sa 21 i Dejan Davidovac sa 13 poena. Partizan je predvodio Đorđe Gagić sa 11 koliko je postigao i Alex Renfroe.

Promo

Top Komentari

DelijeSever
Bravo momci!
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi