Crvena zvezda u dramatičnoj završnici savladala Partizan i stigla na korak od naslova prvaka
Crvena zvezda sada vodi sa 2:1 u seriji

Utakmica koja se igra u ponedjeljak bi mogla biti presudna

Crvena zvezda u dramatičnoj završnici savladala Partizan i stigla na korak od naslova prvaka

S. Pašalić

Crvena zvezda je u trećoj utakmici finalne serije za prvaka Srbije savladala Partizan sa 96:90. 

Zvezda je dobro ušla u meč i povela sa 10:4, ali je Partizan serijom od 9:0 stigao do vodstva 13:10. Crvena zvezda je ipak ponovo okrenula rezultat u svoju korist i nakon prve četvrtine vodila sa 22:18.

U drugoj četvrtini Crvena zvezda je održavala svoju prednost koja je išla i do 7 poena prednosti, a na odmor je otišla sa vodstvom 48:45.

U nastavku je Zvezda i dalje imala prednost, a u posljednjoj četvrtini je ona išla i do 10 poena. Partizan je uspio spustiti tu prednost na 2 poena prednost 2 minute prije kraja meča.

Na kraju je Crvena zvezda ipak uspjela privesti utakmicu kraju i slaviti sa 96:90 i sada je na korak od osvajanja naslova prvaka.

Crvenu zvezdu je do pobjede predvodio Billy Baron sa 25 poena, dok je kod Partizana Vanja Marinković sa 21 poenom bio najefikasniji kod Partizana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti