Crvenoj zvezdi hakovani profili na društvenim mrežama

Beogradski klub u nesvakidašnjem problemu

Crvenoj zvezdi hakovani profili na društvenim mrežama

Ne tako čest tip problema zadesio je Košarkaški klub Crvenu zvezdu, koji je danas izdao saopštenje za javnost u kojem navodi da su hakovani profili ovog kluba na društvenim mrežama.

Twitter i Instagram nalozi KK Crvena zvezda su bili meta cyber kriminalaca koji su se, iz za sada neutvrđenih razloga, namjerili upravo na Zvezdu.

"KK Crvena zvezda mts obavještava javnost da su Twitter i Instagram nalozi kluba hakovani u ponedjeljak. O svemu su informisani čelnici Eurolige, kompanije Facebook i Twitter i srpska policija.

KK Crvena zvezda mts obavještava javnost da su Instagram i Twitter profil kluba hakovani od strane nepoznatih lica u ponedjeljak u prepodnevnim časovima.

I pored činjenice da su zvanični nalozi kluba na ovim platformama već godinama dobro zaštićeni, i dodatno verifikovani od strane Twittera i Eurolige, očigledno dobro i unaprijed organizovanom akcijom, nalozi su hakovani, a dosadašnjom istragom utvrđeno je da su broj mobilnog telefona i mail adresa koji su korišćeni za ovo hakovanje sa teritorije Turske.

KK Crvena zvezda mts već radi aktivno na rješavanju ovog problema, o kome su već informisani čelnici Eurolige, kompanija Facebook i Twitter, kao i predstavnici srpske policije zaduženi za visokotehnološki kriminal.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

KK Crvena zvezda mts zbog neophodnih mjera koje se preduzimaju, obavještava javnost da do daljeg ne može da utiče na sadržaj zvaničnog Instagram i Twitter naloga i eventualne zloupotrebe do kojih eventualno može doći", stoji u saopštenju Crvene zvezde.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi