CSKA bez Khryape do lagane pobjede nad Panathinaikosom

Moskovljani bez problema sa Atinjanima

CSKA bez Khryape do lagane pobjede nad Panathinaikosom

Moskovski CSKA večeras je u okviru sedmog kola TOP 16 faze Eurolige na svom parketu dočekao atinski Panathinaikos. CSKA je slavio 86:69.

Domaćin je bolje otvorio susret, a prve poene na susretu postigao je Sonny Weems. Sve do sredine prve četvrtine igralo se koš za koš. Potom su Moskovljani zaigrali bolje, Teodosić je svojom trojkom minutu prije kraja donio ekipi Ettorea Messine šest poena viška. 

 

Nastavio je reprezentativac Srbije u istom ritmu. Prvo je bez problema sa linije slobodnih bacanja povisio prednost na sedam poena, da bi trojkom šest sekundi prije kraja prve četvrtine Moskovljanima donio deset poena prednosti. 

 

Nastavak prvog poluvremena bolje su otvorili Zeleni. Mačiulis je pogodio trojku, a Gist je prvo polaganjem smanjio na minus pet, da bi potom pogodio šut iza linije 6.75 za samo dva poena zaostatka. U nastavku se igralo koš za koš, a Teodosić je i na kraju ovog perioda imao zadnju riječ. Pogodio je šut sa poludistance za svoj deseti poen i vodstvo Moskovljana 35:31. 

 

U nastavku ista slika na terenu, Teodosić je nastavio da zatrpava koš gostiju, pa je CSKA nakon tri minute igre u trećem periodu vodila 43:38, a Teodosić je imao 14 poena na svom kontu. Trojkom Weemsa na polovici treće četvrtine Moskovljani su došli do devet poena prednosti. Nakon trojke Weems je vezao još dva ubačaja, prvo ga je Teodosić sjajno izbavio u kontru, a onda je Amerikanac pogodio i jedan šut sa poludistance, a CSKA je došao do vodstva 56:43. 

 

Do svog 17. poena Teodosić je došao minutu prije kraja trećeg perioda, a Armejci su poveli 64:49. Posljednje poene u trećoj četvrtini postigao je Aaron Jackson sa linije slobodnih bacanja, a domaćin je u posljednjih deset minuta ušao sa vodstvom, 66:50. 

 

U odlučujućih deset minuta bolje je ušao CSKA, a Vladimir Micov je pogodio uz faul, te potom pogodio i dodatno slobodno bacanje. Nakon samo dvije minute u odlučujućoj četvrtini trojkom Weemsa CSKA je otišao na plus 24. Imao je CSKA i plus 26, ali je pet minuta prije kraja susreta Panathinaikos smanjio na minus 16. 

 

Nije Messina želio da dozvoli iznenađenje, nakon serije gostiju pozvao je minutu odmora, vratio na teren Miloša Teodosića, a ovaj je već u narednom napadu pogodio trojku i došao do svog 20. poena na ovom susretu. Moskovljani su do kraja zadržali prednost, te su slavili 86:69.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

 

Najefikasniji u redovima Moskovljana bio je Teodosić sa 20 poena, a tom učinku dodao je i sedam asistencija. Sonny Weems postigao je 19. Kod gostiju 15 poena postigao je Mačiulis.  

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.