CSKA bez problema protiv Barcelone

Moskovljani do nove pobjede

CSKA bez problema protiv Barcelone

E. Škorić

Košarkaši CSKA u Moskvi su savladali Barcelonu sa 92:78 u 10. kolu Eurolige.

CSKA je stigao do osme pobjede u jednom od derbija kola, dok je Barcelona upisala već šesti poraz i nalazi se u donjem dijelu tabele.

Domaći tim je bolje ušao u meč, ali se Barca konstantno držala na nekih tri-četiri poena zaostatka, da bi na kraju prve dionice rezultat glasio 24:24.

Do odlaska na odmor Rusi stižu do plus pet (44:39), a u trećoj četvrtini i do maksimalnih osam poena prednosti, da bi u zadnjoj dionici Barca u potpunosti pala.

Bilo je u jednom trenutku 75:75, a onda se domaćin uspijeva odlijepiti i stići na kraju i do plus 14, što je najveća prednost na meču, ujedno i konačna.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Will Clyburn je predvodio CSKA sa 22 poena, Cory Higgins je ubacio 20, a Nando De Colo 18 poena. Na drugoj strani Kevin Seraphin (11), Thomas Heurtel (11) i Petteri Koponen (10).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi