CSKA deklasirao Baskoniu
Tim iz Moskve bez većih problema savladao Baskoniju

Prvi susret play-offa Eurolige

CSKA deklasirao Baskoniu

E. Dindić

U prvoj utakmici play-off serije Eurolige između CSKA i Baskonie nije bilo pretjeranog uzbuđenja. Na kraju i više nego ubjedljivu pobjedu slavili su domaći košarkaši rezultatom 94:68

U prvom periodu vidno raspoloženi su bile obije ekipe pa je nakon prvog perioda Baskonia imala prednost od 24:23. Nastavak susreta donosi bolju igru domaćih košarkaša koji ova period rješavaju u svoju korist rezultatom 21:16, te na veliki odmor odlaze pri rezultatu 44:40.

Treći period donosi potpuni pad u igri Baskonije, što domaći košarkaši na najbolji način koriste te ovaj period dobijaju rezultatom 29:12. Nakon tri perioda igre imali su prednost od 73:52.

Četvrti period susreta domaći košarkaši rutinski privode kraju za na kraju ubjedljivu pobjedu rezultatom 94:68.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Najefikasniji u pobjedničkom sastavu bio je Sergio Rodriguez sa 19 poena dok je Cory Higgins dodao 12.

Bolji od ostalih u ekipi Baskonije bili su Shavon Shields sa 18 odnosno Vincent Poirier sa 12 poena

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi