CSKA dogovorio pojačanje iz NBA lige
Bender nije uspio pronaći novi angažman u NBA ligi

Četvrti pick drafta iz 2016. godine stiže u Moskvu

CSKA dogovorio pojačanje iz NBA lige

S. Pašalić

Nakon što je proveo tri godine u NBA ligi, Dragan Bender će se prema svemu sudeći vratiti u Evropu i potpisati ugovor sa CSKA iz Moskve.

Ovaj 21-godišnji hrvatski košarkaš je 2016. godine izabran od strane Phoenix Sunsa kao četvrti pick NBA drafta, a prije toga je igrao za Maccabi Tel Aviv.

Sada, nakon što nije pronašao novi angažman u najjačoj ligi svijeta odlučio je da se vrati u Evropu, a Eurohoops piše da je postigao usmeni dogovor sa ruskim klubom.

Prethodno se pisalo da bi mogao završiti u Cleveland Cavaliersima, ali čini se da od toga nema ništa.

Bender je u svoje tri sezone u NBA ligi odigrao 171 utakmicu i ima prosjek od 5.3 poena, 3.8 skokova i 1.2 asistencije po utakmici.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi