CSKA došao do teške pobjede nad Milanom

Etore Messina nakon nekoliko godina gostovao u "svojoj" Moskvi

CSKA došao do teške pobjede nad Milanom

Košarkaši europskog prvaka CSKA večeras su u svojoj dvorani teškom mukom ovjerili pobjedu iz prošlog kola nad Efesom savladavši u svojoj dvorani Armani Exchange rezultatom 78:75. 

Odlično je Milano, kao u mnogo prethodnih utakmica, izgledao u prvom poluvremenu. Nakon početne prednosti CSKA u prvoj četvrtini Milanezi su iskoristili brzu i nepovezanu igru Moskovljana koju su prvaci Europe počeli igrati u drugom periodu. 

Na poluvrijeme se otišlo sa 7 koševa viška za Milano. CSKA je očekivano zaigrao bolje u nastavku, iako ni Milano nije igrao mnogo lošije u odnosu na prvi dio. Proradili su James i Hackett te su Moskovljani uspjeli otići na 74:65. Smogao je Milano snage da još jednom zaprijeti, stigao na 4 razlike, no dobrom obranom kada je to najviše trebalo moskovski tim je došao do novog euroligaškog trijumfa. Dvorana u Moskvi toplim aplauzom dočekala je Ettorea Messinu, trenera Milana, koji je najveće uspjehe svoje europske karijere doživio upravo s CSKA.

Sjajni Hackett zabio je 28 poena, James je dodao 17 te čak 11 asistencija, dok je Nijemac Voigtmann zabio 14 koševa. Rodriguez i Gudaitis zabili su po 11 koševa za Armani. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi