Fantastični Mike James zaustavio pobjednički niz Anadolu Efesa

Pobjeda CSKA u Istanbulu

Fantastični Mike James zaustavio pobjednički niz Anadolu Efesa

U fantastičnoj utakmici 15. kola Eurolige u Istanbulu košarkaši CSKA iz Moskve slavili su večeras u Istanbulu protiv Anadolu Efesa rezultatom 81:80.

Pobjeda europskog prvaka zaustavila je impresivni niz turskog prvaka koji je pretrpio tek treći poraz u ovoj sezoni u Euroligi.

Utakmicu je odlučio sjajni Mike James koji je košem 18 sekundi do kraja postavio konačnih 81:80. Imao je Efes, tačnije Shane Larkin napad za pobjedu, no šut drugog vanserijskog strijelca na parketu "Sinan Erden" dvorane bio je prekratak i Moskovljani su skinuli još jedan veliki skalp u gostima nakon onog Barceloninog u Blaugrani.

Inače, utakmica je bila fantastična, Rusi su imali prednost nakon prvog perioda, ali se Efes predvođen Beabuoisom i serijom njegovih poena vratio i na odmor otišao s prednošću od 47:43. U nastavku su se razigrali James i Larkin i do kraja smo svjedočili odličnoj košarci koja je ušla u završnicu u kojoj je Efes imao prednost koju su Moskovljani prestigli iako su tricom Simona Turci mogli do pobjede, ali Mike James se nešto pitao u ovom susretu i sa svojih 28 poena i već opisanim košem odlučio pobjednika. Hines sa 16 i Voigtmann s 15 poena bili su odlični kod CSKA uz Jamesa, a Simon s 21 košem te Larkin s 18 najbolji kod turskog šampiona. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi