CSKA i Olympiacos na Final Fouru Eurolige

CSKA i Olympiacos se pridružili Barceloni

CSKA i Olympiacos na Final Fouru Eurolige

Midhat Šljivak

Košarkaši CSKA iz Moskve plasirali su se na završni turnir košarkaške Eurolige nakon što su večeras u četvrtoj utakmici savladali na gostovanju Bilbao rezultatom 73:71.  

Iako je CSKA vodio tokom kompletnog susreta, na kraju su jedva sačuvali prednost i pobjedu. 

 

Nakon prvih dvadeset minuta izgledalo je kako će ruski prvak bez većih problema doći do pobjede. Imali su gosti plus 11 na poluvremenu 39:28.

 

Ipak, u nastavku utakmice Bilbao igra odlično. U posljednji period su ušli sa devvet poena zaostatka, a na kraju zamalo i stigli prednost gostiju, no pokušaj namjernog promašaja i skoka u napadu AArona Jacksona sa linije slobodnih bacanja nije uspio, te je CSKA na kraju zasluženo prošao na Final Four. 

 

Andrei Kirilneko je sa 23 poena i 8 skokova bio nezustavljiv po odbranu Bilbaoa, dok je sa druge strane potencijalni playmaker reprezentacije Bosne i Hercegovine Aaron Jackson ubacio 19 poena, te je imao i 8 asistencija.

 

 

Plasman na Final Four ostvario je grčki Olympiacos koji je u četvrtoj utakmici savladao Montepaschi iz Siene 76:69.

Veoma zanimljiva i neizvjesna utakmica odlučena je tek u finišu kada se sjajnom igrom Olympiacos odvojio, te na kraju sasvim zasluženo slavio pobjedu. 

 

Spanoulis i Hines su predvodili grčkog viceprvaka sa po 19 poena, dok su kod Siene Andersen i Zisis susret završili sa po 15 poena.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.