CSKA lako s Cedevitom, Gordić prednjačio po asistencijama

Moskovljani maksimalni

CSKA lako s Cedevitom, Gordić prednjačio po asistencijama

CSKA je na domaćem terenu bez većih poteškoća slavila protiv Cedevite rezultatom 97:79 i tako ostala maksimalna i nakon osam kola.

Od starta je bilo sasvim jasno koja će ekipa slaviti u ovom susretu. Košarkaši CSKA su u meč ušali furiozno i odmah poveli sa 10:2, da bi pred kraj prve četvrtine imali i +17.  Gdje su stali u prvoj, nastavili su u drugoj dionici kada su u dva navrata imali +28. Na poluvremenu je bilo i više nego ubjedljivih i visokih 60:34.

Do kraja su domaći košarkaši lagano privodili utakmicu kraju i u konačnici slavili rezultatom 97:79. Domaći su bili vrlo dobro raspoređeni pa su tako Weems i De Colo ubacili po 14 a Vorontsevich, Kaun i Fridzon po 13 poena. Najefikasniji pojedinac susreta bio je Fran Pilepić sa 23 poena.

Naš Nemanja Gordić je imao pristojan učinak u porazu Cedevite. Ubacio je samo četiri poena, ali je imao čak osam asistencija po čemu je bio najuspješniji u oba sastava.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Euroliga, 8. kolo:

CSKA - Cedevita 97:79

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.