CSKA Moskva razbila Besiktas u drugom poluvremenu

Moskovljani zadržali šanse za prvu poziciju u grupi

CSKA Moskva razbila Besiktas u drugom poluvremenu

Pretposljednje kolo regularnog dijela Eurolige otvorili su CSKA iz Moskve i Besiktas. Pobjedu je na kraju slavio domaćin, 87:72.

Prvih pet minuta igre u prvom poluvremenu proteklo je u igri koš za koš, a vodili su gosti, 12:11. Nastavio je Besiktas sa dobrom igrom i u nastavku prve četvrtine, a nakon deset minuta igre gosti iz Istanbula vodili su, 28:24. Otvorio je Besiktas bolje i drugu četvrtinu, a ekipa iz Istanbula vodila je i šest razlike. Potom je uslijedila serija Moskovljana, kojom su stigli do prednosti, 37:34. Međutim gosti su bolje odigrali završnicu i na odmor otišli sa vodstvom, 51:46. 

 

Zadržali su gosti iz Istanbula pet poena viška i nakon pet minuta igre u nastavku utakmice. Za samo dvije minute CSKA je došla do preokreta u ovom susretu, a Moskovljani nisu ispustili prednost do samog kraja. Besiktas je limitiran na deset poena u trećem periodu, pa je CSKA u posljednju četvrtinu ušla sa vodstvom, 67:61. U posljednjih deset minuta dominacija Moskovljana, a CSKA je na kraju slavila ubjedljivo, 87:72.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

 

Njefikasniji u redovima CSKA Moskve bio je Weems sa 20 poena, dok je Kaun dodao 19. Odličan je bio Teodosić sa 11 asistencija. Kod gostiju 14 poena postigao je Christopher. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.