CSKA nastavlja niz bez poraza?

5. kolo, Euroliga

CSKA nastavlja niz bez poraza?

Večerašnje utakmice 5. kola Eurolige u svojoj ponudi imaju sve tri utakmice grupe A, te dva susreta iz grupe B.

Prva grupa u kojoj sa posebnom pažnjom pratimo nastupe Mirze Teletovića i Dženana Kurtića, od večeras i Damira Krupalije, tako će u svom programu biti bogatija za još jedan regionalni dvoboj, koji će igrati Caja Laboral i Bilbao. Caja Laboral i gostujući tim imaju različite omjere pobjeda i poraza. Dok tim Mirze Teletovića zauzima prvu poziciju sa 3 pobjede i jednim porazom, Krupalijina nova ekipa ima 3 poraza i samo jednu pobjedu. Laboralisti će večeras biti kompletni, dok u Bilbau imaju problema sa povredom Axela Herwella.

Nancy će na gostovanje kod Olympiakosa. Sada, nakon pobjede nad Cajom imaju 2-2 omjer pobjeda i poraza, imaju sve bolju formu i igru i sigurni smo da imaju veliku želju da Olympiakosu već sada učine problematičnim želju za drugim krugom. Domaćinima je dakle ovo veoma bitna utakmica u kojoj će nastupiti bez Matt Howarda i Panagiotisa Vassilopoulosa. Adrian Moerman se očekuje u sastavu Nancya.

Ulker, baš kao i Francuzi imaju isti omjer (2-2), ali prije utakmice u svojoj dvorani protiv Bennet Cantua i nešto više problema. Roko Ukić je nizvjestan zbog povrede vrata. Ako znamo da Ulker već duže vrijeme ne igra sa Tomasom i Turkcanom, onda eto malo šanse i za Cantu. Ben Ortner je pod znakom pitanja u sastavu iz Italije.

Jedini neporaženi sastav, koji će večeras na parket je CSKA (4-0), a vojnici dočekuju Unicaju (3-1) možda bez Darijusa Lavrinovića. Ovaj igrač nije igrao u prošlom kolu kada su njegovi suigrači pobijedili Panathinaikos u Grčkoj tek nakon produžetaka. Nije igrao niti u Rusiji tokom vikenda i definitivno je pod znakom pitanja. Gerald Fich se vraća u sastav Unicaje, ali Uroš Tripković najvjerovatnije neće biti u sastavu.

Zagreb (4-0) svoju šansu za prvom pobjedom vidi upravo u utakmici protiv Zalgirisa (1-3). Josh Heytvelt nije nastupio za mrave tokom vikenda u Aba ligi, dok će trener gosujućeg sastava Aleksandar Trifunović moći računati na sve igrače.

Parovi 5. kola, 16 XI:

CSKA - Unicaja
Ulker - Bennet Cantu
Caja Laboral - Bilbao
Zagreb - Zalgiris
Olympiakos - Nancy

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.