CSKA otpustio Kulagina; Itoudis: srest ćemo se opet

CSKA otpustio Kulagina; Itoudis: srest ćemo se opet

Moskovski CSKA objavio je da neće produžiti ugovor s Mikhailom Kulaginom. 

Odluku je 26-godišnji košarkaš navodno doživio jako emotivno a nakon svega se oglasio i glavni trener Dimitris Itoudis:

"Razgovarali smo s Mišom te je i naš i njegov stav da ovo nije 'zbogom', već samo 'doviđenja'. Siguran sam da ćemo se opet sresti i raditi zajedno. Jako poštujem njegovo ponašanje i njegovu reakciju. Ima veliki talent i neviđenu želju za napretkom. Kazao mi je da je prije dolaska u CSKA košarku gledao drugim očima, kaže da tek sad razumije šta je košarka i jako smo ponosni na to. Nažalost, ozljede mu nisu dopustile da nam pomogne onoliko koliko može. Vrijeme mu je da nađe novo mjesto gdje će se testirati, a ja ponavljam, siguran sam a ćemo se opet sresti" - kazao je Itoudis.

Kulagin je s CSKA osvojio dva naslova prvaka Europe, te četiri titule prvaka VTB Lige. Ruski je reprezentativac i nastupao je na minulom Mundobasketu u Kini. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi