CSKA preskočio Barcelonu
Nepogriješivi Ramunas Šiškauskas predvodio je CSKA

Final Four Eurolige - polufinale

CSKA preskočio Barcelonu

CSKA je pokazao zašto je i ove sezone glavni favorit za osvajanje naslova evropskog prvaka. U sjajnom polufinalu moskovski je klub savladao Barcelonu rezultatom 82:78.  Berlinska O2 Arena svjedočila je sjajnoj utakmici dva evropska košarkaška giganta. Branilac naslova evropskog prvaka sa prošlogodišnjeg Final Foura vrlo je loše otvorio utakmicu. Katalonska je ekipa povela i stečenu prednost držala sve do sredine posljednje četvrtine.
 

Junak u dresu Barcelone u prve tri četvrtine bio je bivši igrač CSKA, centar David Andersen koji je svom nekadašnjem klubu ubacio čak 24 poena, od čega tri trojke, uz savršen šut za dva poena (6/6).

CSKA je prvi put došao do izjednačenja tek u 18. minutu, kada je trojku pogodio J.R. Holden ua 30:30. Barca, međutim, ponovo ubacuje u brzinu više, pa poenima Andersena, Jake Lakoviča (13 poena) i Juana Carlosa Navarra (13 poena) stiče rezultatsku prednost.

Moskovska je ekipa po drugi put u polufinalu Final Foura izjednačila u 31. minuti (56:56), ali tada ponovo na scenu večeras sjajni Andersen, koji trojkom vraća prednost na stranu kluba iz prijestolnice Katalonije.

I kada se činilo da CSKA nema snage da ponovo napravi preokret, na scenu je stupio Litvanac Ramunas Šiškauskas. Reprezentativac Litvanije je sa dvije vezane trojke donio je svom timu prvo vodstvo na utakmici. Šest i pol minuta prije kraja utakmice na semaforu je stajalo 62:61 u korist CSKA.

Do kraja susreta Moskovljani stečenu prednost nisu ispuštali, a Barci je u odlučujućim trenucima nestalo snage i komcentracije. Nesumnjivo prvo ime meča bio je Šiškauskas sa 29 poena (za tri 4/6).

 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.