CSKA u četvrfinalu

Olympiakos bez šansi u Moskvi

CSKA u četvrfinalu

CSKA iz Moskve je pobjedom nad Olympiakosom (96:64) u prvoj utakmici 5. kola Top 16 faze Eurolige (grupa E) ostvarila plasman u četvrtfinale ovog takmičenja.  

Bila je to utakmice u kojoj "Vojnici" Jonasa Kazlauskasa niti jednom nisu pokazali da je rezultat u ovom susretu neizvjestan. Šta više, sve je već bilo rješeno u prvih 20 minuta nakon kojih su Moskovljani imali velikih 28 poena prednosti (54:26).

 

Pored ubitačnog napada, u odlično odigranoj odbrani sveli su košarkaše iz Pireja na mizeran broj poena. Nakon 16 u prvoj četvrtini, gosti su u drugoj postigli samo 10 koševa. Njihovi protivnici su toliko postizali po periodima.


U drugom dijelu, razloga da ekipa iz Rusije forsira nije bilo. Igrali su Kirilenko i ostali tek toliko da se meč mirno privede kraju. Tim koji je do ove utakmice ostvario 13 pobjeda i samo jedan poraz - četvrtfinale, ne da je zaslužio nego i zadužio.

 

Čak šestorica igrača u sastavu CSKA bili su dvocifreni. Kirilenko je uz 11 poena dodao i 7 skokova, Vorontsevich 15 poena, Lavrinovic 12, dok je Teodosić uz 14 poena dodao i 4 asista. Krstić 6 poena.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

 

U sastavu Olympiakosa jedini koji se izdigao iznad prosjeka bio je Spanoulis sa 12 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.