CSKA u finalu Eurolige

"Armejci" sigurni

CSKA u finalu Eurolige

Košarkaši CSKA prvi su finalisti Eurolige. Moskovljani su danas u Berlinu savladali sastav Lokomotiv Kubana rezultatom 88:81, pa sada čekaju boljeg iz duela Fenerbahče - Laboral Kutxa.

Ekipa iz Moskve silovito je ušla u meč, te je nakon samo tri minuta igre imala vodstvo od 9:0. Kuban uspijeva da smanji zaostatak na 13:9, ali potom slijedi još jedna strašna serija CSKA, koja na prvi odmor odlazi sa viškom od 11 poena (23:12). 

U drugoj dionici viđena je efikasnija košarka. Ekipa iz Krasnodara odigrala je na znatno višem nivou, međutim, i nakon 20 odigranih minuta Moskovljani su imali osjetljiviju prednost (47:37).

Na krilima sjajnog Malcolma Delaneya Lokomotiv Kuban u jednom trenutku prilazi na samo šest poena razlike (60:54). Tada na scenu stupa Nando de Colo i sa šest pogodaka vraća Moskovljane na +10. 

U sjajnom ritmu nastavili su "Armejci" i u posljednjoj četvrtini. De Colo je ponovo bio pokretačka snaga tima iz Moksve, pa je njegovim koševima CSKA stekla najveću prednost (78:62). Kuban je do kraja susreta pokušavao da sustigne veliki zaostatak, ali je sve završilo na pokušaju.

Najbolji u pobjedničkom sastavu bio je francuski internacionalac Nando de Colo sa 30 poena, dok je u redovima Lokomotiv Kubana odskakao Malcolm Delaney sa 26 koševa.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Drugi polufinalni susret između Fenerbahčea i Laboral Kutxe na programu je od 21 čas.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi