CSKA zaustavljen u Pireju, Khimki u finišu slomio otpor Efesa

Euroliga, 13. kolo

CSKA zaustavljen u Pireju, Khimki u finišu slomio otpor Efesa

Olympiacos je u utakmici 13. kola Eurolige ugostio moskovski CSKA i sjajnom igrom u zadnjoj dionici uspio upisati pobjedu rezultatom 88:86.

Prva dionica je donijela neizvjesnu košarku, a iako su gosti imali prednost većim dijelom ove četvrtine, Olympiacos uspijeva povesti i "u plusu" ući u drugu četvrtinu.

Ipak, u drugoj četvrtini puno bolja igra CSKA koji stiže i do prve dvocifrene prednosti, a na odmor se otišlo rezultatom 48:45 u korist gostiju.

Olympiacos međutim igra odlično, a kada se ušlo u zadnju četvrtinu stekao se uticaj da domaći imaju puno više enegrije.

Pokušavao je CSKA na sve načine izbjeći poraz, ali borbani domaćini nisu ispuštali prednost do kraja susreta, pa su slavili pobjedu iako se mogla gledati dosta neizvjesna završnica.

Domaće je predvodio odlični Jamel McLean sa 25 poena, Spanoulis je dodao 16, dok je Papanikolaou ubacio 15 poena.
Kada su u pitanju gosti, najefikasniji je bio Sergio Rodriguez sa 23 poena.

U utakmici koja je odigrana nešto ranije Khimki je na svom parketu upisao laganu pobjedu protiv Anadolu Efesa rezultatom 86:68.

Nakon dosta zanimljive prve četvrtine Khimki stiže do prve osjenije prednosti početkom drugog perioda. Imali su domaći dvocifrenu prednost većim dijelom druge dionice, ali se Efes uspijeva vratiti.

Došao je Efes polovinom treće četvrtine i do izjednačenja i, na kratko, do prednosti, ali potom slijedi serija domaćih.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Košarkaši Khimkija su shvatili da je "vrag odnio šalu", pa su "dodali gas" i u zadnjoj dionici potpuno razbijaju tursku ekipu.

Najefikansiji u ekipi Khimkija je bio sjajni Alexey Shved sa 25 postignutih poena, dok se kod gostiju istakao Errick McCollum koji je ubacio 20 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi