Čudesnim trojkama Sergio Llull odveo Real do pobjede
(Foto: EPA)

Nestvarni potezi kada je najviše trebalo

Čudesnim trojkama Sergio Llull odveo Real do pobjede

M. Šljivak

Madridski Real je u trećem kolu ACB lige slavio na gostovanju kod ekipe Tenerifa rezultatom 76:71.

U jednoj zaista teškoj utakmici za Kraljeve do trijumfa ih je odveo čudesni Sergio Llull, koji je kao i uvijek pogađao kada je najviše trebalo.

Real je na poluvremenu imao prednost 34:38, ali ih je domaći sastav u nastavku poprilično namučio.

Na minut do kraja imali su vodstvo 71:70. Ipak, na scenu zatim stupa Llull koji pogađa dvije trojke i donosi pobjedu svom timu.

Llull je na kraju meč završio sa 19 poena od čega je ubacio pet trojki. Jordan Mickey je kod Reala dodao 11, dok je na drugoj strani jedini dvocifren bio Giorgi Shermadini sa 20 poena.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije