Čudna odluka: Miami Heat šokirao Shaquillea O'Neala

Povukli iz upotrebe broj 32

Čudna odluka: Miami Heat šokirao Shaquillea O'Neala

E. Čaušević

Legendarni NBA košarkaš Shaquille O'Neal ponovo se našao u centru pažnje američke javnosti.

Naime, O'Neal je bio veoma iznenađen kada je saznao da će njegov nekadašnji klub Miami Heat krajem ove godine iz upotrebe povući broj 32 u čast ovog košarkaša. Ovaj potez iznenadio je i američku javnost s obzirom da je Shaq u Miamiju proveo "samo" četiri godine.

O'Neal je u ovaj klub stigao 2004. godine iz LA Lakersa nakon svađe sa Kobeom Bryantom, a već u drugoj sezoni s Miamijem je osvojio prsten. Jasno je da je ovaj košarkaš imao dosta uspjeha sa Heatom, ali i dalje je čudno zašto su odlučili da povuku broj 32 iz upotrebe.

Američki mediji poručili su Lakersima i Orlandu da bi oni to trebali uraditi jer je Shaq dosta veći trag ostavio u ovim klubovima. Ipak, ne treba da vas iznenađuje ovaj potez Miamija jer je ovaj klub 2002. godine u čast Michaela Jordana iz upotrebe broj 23. Ne treba govoriti da Jordan nije ni pomišljao da igra za ovaj klub.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi