Miami izborio majstoricu
Foto: NBA

Pobjeda Heata

Miami izborio majstoricu

Ekipa Miamija savladala je u šestoj utakmici pred domaćim navijačima sastav Toronta rezultatom 103:91.

Heat je na krilima sjajnog Gorana Dragića došao do treće pobjede u seriji, tako da će drugog finalistu istočne konferencije odlučiti majstorica, koja je na programu u nedjelju uveče (21.30 časova).

Miami je kapitalnu prednost stekao tokom druge četvrtine, koju je dobio sa 32:24. Ostala tri perioda protekla su u izjednačenoj igri, što je domaćinu bilo dovoljno da dođe do zlata vrijednog trijumfa.

Goran Dragić briljirao je sa 30 koševa, ali i sedam skokova i četiri asistencije. Dwyane Wade je dodao 22 poena, šest skokova i pet asistencija, a još trojica igrača Heata bila su dvocifrena, i to Joe Johnson (13 poena), Justise Winslow (12 poena), te Josh McRoberts koji je meč završio sa 10 pogodaka.

U poraženom sastavu izdvojili su se Kyle Lowry sa 36 pogodaka i DeMar DeRozan sa 23 koša.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti