Curry bolji od Duranta, Spursi nastavili pobjeđivati

Golden State nezaustavljiv

Curry bolji od Duranta, Spursi nastavili pobjeđivati

Sinoć su na NBA parketima odigrana četiri meča, a veliki derbi odigrali su Golden State Warriorsi i Oklahoma City Thunderi.

Domaći Warriorsi su nešto bolje ušli u meč te su prvu dionici riješili u svoju korist rezultatom 29:28. Druga četvrtina također je donijela sličnu priču, a Ratnici na odmor odlaze sa dva poena prednošću (63:61).

U trećem periodu Oklahoma igra nešto bolje te rezultat uspjevaju okrenuti u svoju korist i pred posljednjih 12 minuta steći prednost od jedan razlike. Ipak, posljednja dionica donijela je nevjerovatnu košarku domaće ekipe te je Warriorsi dobijaju sa čak 16 razlike i bez većih problema meč privode kraju.

Najefikasniji kod domaćih bio je Steph Curry sa 33 poena, dok je s druge strane Kevin Durant ubacio poen manje.

Košarkaši San Antonio Spursa slavili su u gostima kod New Orleans Pelicansa rezultatom 94:86. Najefikasniji kod pobjedničke ekipe bio je Leonard sa 30 poena i 11 skokova, dok je kod Pelicansa Erick Gordon ubacio 23 koša.

Ekipa Sacramento Kingsi slavili su na veoma teškom gostovanju kod Dallas Mavericksa rezultatom 104:101. Do pobjede ih je vodio Cousins sa 22 poena i 13 skokova. Kod domaćih Parsons je ubacio 28 poena uz 9 skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi