Golden State bez Curryja teško do pobjede protiv Hawksa

Odigrano šest utakmica na NBA parketima

Golden State bez Curryja teško do pobjede protiv Hawksa

Endin Čaušević

Na NBA parketima u noći sa utorka na srijedu odigrano je šest utakmice.

Aktuelni prvaci NBA košarkaši Golden State Warriorsa na domaćem parketu slavili su protiv Atlana Hawksa (109:105), ali tek nakon produžetka. Hawksi su sinoć pružili odličan otpor Warriorsima, te su bili veoma blizu da nanesu ovoj ekipi šesti poraz u sezoni.

Golden State je sjajno otvorio utakmicu i bili su ubjedljivi u prve dvije četvrtine, te su na odmor otišli sa 11 poena razline (59:48). Ipak, Atlanta je u drugom poluvremenu uspjela da nadoknadi tu prednost, pa se morao igrati produžeta. Warriorsi su u produžetku slavili sa 12:8, te sa pobijedili u ovoj utakmici sa ukupnih 109:105.

Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi bio je Thompson sa 26 poena, dok je Bogut dodao 19 poena. U ekipi Atlante istakao se Millsap sa 19 poena. Treba dodati da je zbog lakše povrede ovu utakmicu propustio Steph Curry.

Miami je bio ubjedljiv na domaćem parketu protiv Chicago Bullsa (129:111), dok je Portland kao gost savladao Knickse (104:85). Dallas je bio bolji od Orlanda sa 121:108, a LA Lakersi su na domaćem parketu dobili Brooklyn Netse sa šest poena razlike (107:101).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije