Curry nezaustavljiv, Spursi nastavili sjajan niz

Odigrano sedam NBA mečeva

Curry nezaustavljiv, Spursi nastavili sjajan niz

Sinoć je na NBA parketima igrano sedam mečeva, a najzanimljivije je bilo u duelu Oklahome i Golden State Warriorsa koji je otišao u produžetak.

Thunderi su sjajno otvorili meč te su prvu dionicu riješili u svoju korist sa deset razlike (30:20). Nastavak meča donosi izjednačenu košarku, a Warriorsi se u meč vraćaju u trećoj i čevrtoj dionici te meč odvode u produžetak.

Tamo je stvari riješio sjajajni Steph Curry koji je trojkom gotovo sa pola terena sa zvukom sirene donio pobjedu svom timu. Konačan rezultat bio je 121:118 za goste.

Curry je na ovom meču postigao 46 koševa uz čak 12 pogođenih trica. S druge strane, Durant je imao 37 koševa.

Ekipa San Antonio Spursa slavila je na veoma teškom gostovanju kod Houston Rocketsa. Gosti su odlično otvorili meč i već  su nakon prvog poluvrmena gotovo riješili pitanje pobjednika. Na poluvrijeme se otišlo sa čak plus 20 za goste (51:31).

Spursi su do kraja meča lagano završili posao i slavili sa 104:94. Do trijumfa ih je vodio Leonard sa 27 postignutih koševa. S druge strane isti broj poena imao je James Hareden.

Od ostalih mečeva Minnesota je slavila u gostima kod Pelicansa sa 112:110, Portland kod Chicaga 103:95, Pistonsi kod Bucksa 102:91 te Brooklyn Netsi kod Utah Jazza 98:96.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi