Curry nije mogao sam: Fenomenalni Raptorsi razbili prvake u Oracle Areni
(Foto: EPA)

Toronto poveo u finalu NBA lige

Curry nije mogao sam: Fenomenalni Raptorsi razbili prvake u Oracle Areni

M. Šljivak

Toronto Raptorsi pobijedili su kao gosti u Oracle Areni Golden State Warriorse rezzultatom 109:123 i tako su poveli sa 2-1 u finalnoj seriji NBA lige.

Fantastičnu utakmicu su odigrali Raptorsi i maksimalno su iskoristili činjenicu da su aktuelni prvaci oslabljeni neigranjem Kevina Duranta i Klaya Thomspona.

Od samog početka meča Raptorsi su bili bolji tim. Warriorsi su samo u rijetkim trenucima uspijevali da prate sjajan ritam kanadskog tima, ali ništa više od toga.

Aktuelni prvaci su samo jednom vodili u ovom meču i to na samom početku utakmice, prednost Raptorsa se uglavnom vrtila oko dvocifrene razlike, a na odmor su otišli sa plus osam, 52:60.

Identična slika na parketu viđena je i u drugom poluvremenu meča. Tim iz Toronta nije dopustio apsolutno ništa Warriorsima, apsolutno su ih nadigrali i na kraju su zasluženo slavili pobjedu i poveli su sa 2-1 u seriji.

Nije NBA prvacima pomogao ni fantastični Steph Curry. Ubacio je 47 poena uz osam skokova i sedam asistencija, ali ga niko više nije pratio.

Sa druge strane Raptorsi su sjajno šutirali, a imali su zaista veliki broj raspoloženih košarkaša.

Kawhi Leonard je sa 30 poena, sedam skokova i šest asistencija vodio goste do trijumfa, sjajan je bio Kyle Lowry sa 23 poena i devet asistencija, ali nisu bili usamljeni.

Danny Green i Pascal Siakam su ubacili po 18, a Marc Gasol 17 koševa i jednostavno je bilo nemoguće da Toronto izgubi ovaj meč.

Naredna utakmica na rasporedu je ponovo u Oracle Areni, a Warriorsi će vjerovatno moći da računaju barem na Klaya Thompsona.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi