Kawhi Leonard pokrenuo tužbu protiv NIKE-a

Velika afera na pomolu

Kawhi Leonard pokrenuo tužbu protiv NIKE-a

S. Grebović

U sred finalne serije NBA lige između Toronta i Golden State Warriorsa nam stiže vijest koja se može negativno odraziti po najboljeg igrača Raptorsa, Kawhi Leonarda.

Prema pisanju novinara Portland Businessa Matthewa Kisha, Leonard je podnio federalnu tužbu protiv najpoznatije marke sportske odjeće na svijetu NIKE.

Navodno, košarkaš Raptorsa tvrdi da je dizajnirao logotip koji se pojavio na NIKE patikama, nakon čega je ta kompanija zaštitila isti ali bez njegovog pristanka.

Prošle godine Kawhi je sklopio dogovor sa pomenutom markom da se logotip sa njegovim inicijalima K.L. nađe na novim patikama iz Jordan serije. 

Inače, ova afera je isplivala na površinu u jeku finalne serije NBA lige između Toronto Raptorsa i Golden State Warriorsa u kojoj je trenutno rezultat 1-1.

Serija se sada seli u Oracle arenu, a utakmica broj tri je na rasporedu u noći sa srijede na četvrtak od 3 sata, a kako će se ova situacija odraziti na najboljeg košarkaša Raptorsa ostaje da se vidi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi