Curry poludio u New Orleansu, Melo i Griffin briljirali

Curry ubacio 53 poena, Anthony i Griffin po 37

Curry poludio u New Orleansu, Melo i Griffin briljirali

Midhat Šljivak

Sinoć je na NBA parketima odigrano šest utakmica, a u centru pažnje su ponovo bili Golden State Warriorsi i Stephen Curry.

New Orleans - Golden State 120:134

Stephena Curryja ne može niko zaustaviti...

Fantastični šuter aktuelnih NBA prvaka, Golden State Warriorsa, sinoć je u pobjedu nad New Orleans Pelicansa ponovo briljirao.

Nemilice je Curry trpao koš Pelicansa. Na kraju je odveo Ratnike do pobjede od 134:120 uz nevjerovatna 53 poena za 36 minuta na parketu.

Uz sjajan šuterski učinak dodao je još devet asistencija, četiri ukradene lopte i četiri skoka.

Nedovoljna je Pelicansima bila odlična partija Anthonyja Davisa, koji je imao double-double učinak od 26 poena i 15 skokova.

Washington - New York 110:117

Probudio se sinoć i Carmelo Anthony. Knicksi su kao gosti savladali Washington Wizardse 117:110, a Melo je bio nezaustavljiv u ovom meču.

Nije mogao Otto Porter ništa Anthonyju. Ovaj mu je u lice ubacio 37 poena, a uspio je i uhvatiti sedam lopti.

Kod Wizardsa Bradley Beal je ubacio 26, a John Wall je dodao 25 poena. Ipak, premalo za raspoložene Knickse, koji su stigli do druge pobjede u sezoni.

LA Clippers - Sacramento 114:109

Još jednu vrhunsku partiju za Los Angeles Clipperse pružio je Blake Griffin. On je vodio Clipperse do pobjede nad Sacramentom u Staples centru rezultatom

Odigrali su Kingsi još jednom odličnu utakmicu, te su pokazali da se ove sezone s pravom nadaju visokom plasmanu na Zapadu.

Ipak, s druge strane je stajao jedan od favorita za naslov prvaka, pa je na kraju tim iz Sacramenta morao priznati poraz.

Imali su gosti i 11 poena prednosti, no Blake Griffin i ekipa su nemilosrdno u nastavku trpali koš Kingsa, te su stigli do treće pobjede u sezoni.

Blake Griffin je predvodio Clipperse s 37 poena, devet skokova i šest asistencija, JJ Redick je dodao 23 uz samo jedan promašaj iz igre.

Double-double učinke imali su Chris Paul (17p, 11as), te DeAndre Jordan (15p , 18sk), a centar domaćih je imao čak i sedam blokada.

Na drugoj strani Rondo je ubacio 21 poena, Gay je dodao 20, a gotovo kompletan meč Kingsi su odigrali bez prve zvijezde DeMarcusa Cousinsa, koji je povrijedio Ahilovu petu.

Pobjede Memphisa, Utaha, Phoenixa

Memphis, Utah i Phoenix su također upisali pobjede sinoć. 

Memphis je na svom parketu savladao očajne Brooklyn Netse 101:91, Utah je lagano kao gost savladala Indiana Pacerse 97:76, dok je Phoenix savladao Portland 101:90.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.